Nationalpark Thy

Nationalpark Thy


Stenbjerg Kro ligger centralt placeret så godt som i midten af Nationalpark Thy, der som den første nationalpark i Danmark blev indviet 22. august 2008 med stor opbakning fra de lokale, såvel private som de erhvervsvirksomheder der har til huse indenfor Nationalparkens område.

Og netop som centralt placeret virksomhed i Nationalparken har Stenbjerg Kro i den grad taget hele konceptet om natur og lokalegn til sig, således at den primære menu i dag består af lokale specialiteter med de råvarer og ressourcer der er til rådighed fra området.

Det betyder fx at der ikke serveres citron til fisken, da citroner ikke dyrkes i Nationalparken, derimod er der hjemmesyltet rabarber for en frisk og syrlig smag. Dette er blot ét eksempel på hvordan kroen har sat sig for at opnå det mest autentiske resultat med lokale råvarer.

Alle specialiteterne er gennemtænkt udfra samme koncept, og der kommer flere ting til efterhånden som “nye” råvarer opdages og indrages. Blandt andet benyttes havtorn i en lang række af de retter og tilbehør der serveres på kroen, hvilket blandt andet tæller snapse, is og marmelader.

Vi er medlem af foreningen Regional madkultur Thy-Mors også kendt som Culinary Heritage, hvor vi i fælleskab med andre lokale virksomheder arbejder, for at styrke synligheden og tilgængeligheden af de lokale fødevarer.

 

Comments are closed